Rotterdam Amsterdam Utrecht
Emmen
Ede
Nijmegen
Breda
Eritrea
Kalendar Sveštenstvo Ikone
 
 
CRKVE Saradnici

 

 

ЦРКВА РОЂЕЊА СВЕТОГ ЈОВАНА

Филијални храм у селу Божићи код Скелана
Храм Рођења Светог Јована је једнобродна грађевина. Градња је почела у августу 2011. године. Темеље је осветио Епископ зворничко-тузлански Василије 7. јула 2012. године. Грађен је од ситне цигле, димензија 14 х 8 m и завршен је 2012. године, али још није освећен.

Храм је осветио пензионисани Епископ средње-европски Константин 7. јула 2014. године. 
Црквена умјетност: Храм није живописан. 
Светиње: У близини се налази извор за који народ каже да вода са њега лијечи кожне болести, а народ на Ивањдан прије зоре порани и дође да се умије на том извору, вјерујући да ће бити исцијељен.


Ктитори, приложници и добротвори: Браћа Раденко и Љубо Филиповић из Божића који су приложили земљиште, а са братом Радишом озидали храм до куполе, затим Мирко Ранковић, Горан Максимовић, Момчило Филиповић, Станко Јевтић, Дане Димитријевић, Миломир Трифуновић, Слађан Миловановић, Радомир Ивановић, Нешко Урошевић, Светлана Марковић, др Радомир Поповић, протојереј-ставрофор +Димитрије Крсмановић са синовима Предрагом, Ненадом и Прерадом.
По благослову оца Стефана, Пароха Скеланског.

 

Фото Србољуб Гавриловић.


Нови бројач посета од 23.01.2015

Copyright © 2005 -

Српска православна Црква - Информативни портал СПЦ Холандија

OFICIJELNI SAJT SRPSKE PRAVOSLAVNE CRKVE ZAPADNO-EVROPSKA MOJA EPARHIJA U DIJASPORI

Православно хришћанство..com. Каталог православних ресурса на интернету Православно хришžанство.ru. Каталог православних ресурса на интернету
Podržite naš sajt kliknite na banere!

e-mail: webmaster@pravoslavlje.nl